De kosten voor gebruik van het chalet

Wij hebben het chalet sinds de bouw in 2000. Een aantal jaren geleden hebben wij het twee seizoenen verhuurd via een lokaal verhuurbedrijf. Dat is ons niet goed bevallen. Je weet niet wie er in je huis komt en er was altijd wel weer iets kapot of verdwenen. En het was nogal omslachtig om al onze eigen spullen steeds weer achter slot en grendel op te bergen.

Omdat wij en onze kinderen het chalet alles bij elkaar slechts 1 à 1 1/2 maand per jaar gebruiken hadden wij overwogen om het chalet te verkopen maar hebben besloten dat toch maar niet te doen. Wij genieten nog altijd van de weken dat wij daar zijn. Annemarie en ik en Josephine en gezin zijn er in principe altijd in de periode van Kerst en Oud en Nieuw. Josephine en familie zijn er in principe ook in de voorjaarsvakantie. Frederik komt meestal ook wel een week skiën in februari of maart

Het leek ons een goed idee om het chalet aan uitsluitend familie en vrienden ter beschikking te stellen tegen een sterk gereduceerd tarief. Wij stellen het chalet beschikbaar voor ongeveer 50% van de huurprijzen van vergelijkbare chalets in Vallandry, met een minimum huurperiode van één week.

Daar staat wel tegenover dat wij vragen om een aantal zaken waar het verhuurbedrijf normaal gesproken voor zorgt, zelf te doen. Het belangrijkste is het verzorgen van de was (van de voorgaande huurders) en bij vertrek het chalet netjes achterlaten. (Ik onderzoek nog of het mogelijk is om de plaatselijke wasserij de was te laten verzorgen.)

Het hoeft natuurlijk geen grote schoonmaak te zijn, maar even met de stofzuiger rondgaan, de vloer dweilen, en natuurlijk de keuken, badkamers en toiletten schoon achterlaten, de open haard leegscheppen en het huisvuil afvoeren. En als je de pech hebt dat het sneeuwt tijdens je verblijf, de buitentrap sneeuwvrij houden. Voor het bepalen van de huurprijs gebruiken wij: hoog-, midden- en laagseizoen.

  • Hoogseizoen € 1.750,– per week (15 febr. t/m 1 maart 2020 en 19 dec. 2020 t/m 8 jan 2021)
  • Middenseizoen € 1.100,– per week (1 febr. t/m 15 febr. en 4-juli t/m 30 augustus 2020
  • Laagseizoen € 750,- per week (overige perioden)

Betalingen ontvangen wij graag op onze Franse Rekening bij Banque Populaire in Bourg St. Maurice. IBAN: FR76 1680 7000 0830 6044 2319 547 ten name van Bernard J.H.S. Feilzer