Gebruik van de Jacuzzi

Het chalet wordt ook bij een beperkte verhuur weinig gebruikt. Om reden van hygi├źne willen wij het water niet voor langere tijd in de jacuzzi laten staan. Dat betekent dat deze steeds bij nieuwe gebruikers van het chalet gevuld, en aan het einde van het verblijf weer geleegd moet worden. Bij een verblijf van een week, de tijd van het vullen en weer leeg- en schoonmaken (en een opwarmtijd van bijna twee dagen) loont dat dan ook nauwelijks de moeite. Wij vragen dan ook om de Jacuzzie (indien gewenst) alleen te gebruiken bij een verblijf van ten minste twee weken.

Het in gebruik nemen:

  • Controleren of de waterafvoerklep gesloten is. Deze zit onder het houten luik rechts voor de deur in de glazen schuifwand.
  • Bad vullen. De slang en kraan zitten onder het houten luik naast de handdoekverwarmer bij binnenkomst van de jacuzzi ruimte. Het vullen van het bad duurt enkele uren, maar blijf in de buurt ! Als het bad overstroomt kan dat grote schade teweeg brengen!
  • Het bad vullen tot maximaal circa 15 cm onder de rand.
  • Nadat het bad is gevuld, de hoofdschakelaar van de jacuzzi inschakelen. Dit is de schakelaar op de onderste rij, en meest rechts, op het schakelpaneel in de bergruimte
  • Voor het opwarmen en verdere bediening van de jacuzzi, zie de handleiding hieronder. Deze is uitsluitend in het Frans beschikbaar en ligt ook op tafel in de jacuzzi ruimte.
  • In de hoek van de jacuzzi ruimte staat een ‘dehumifider’ om de condens te beperken. Na gebruik van de jacuzzi deze weer uitzetten. ’s Zomers is deze niet echt nodig met de deur of de gehele glazen schuifwand geopend.
  • De twee zwarte afdekkussens kunnen bij gebruik van de jacuzzi naar de beide zijkanten rechtop gezet worden. Na gebruik deze weer terugleggen om afkoeling van het water tegen te gaan.


Voor vertrek de jacuzzi weer leeg laten lopen en schoonmaken. Als eerste de hoofdschakelaar van de jacuzzi op het schakelpaneel in de bergruimte weer uitzetten. Om leeg te laten lopen, de grote afvoerklep onder het luik voor de buitendeur openen. Omdat de afvoer in het bad niet op het laagste punt zit blijft er ongeveer 15 cm water staan. De afvoerklep weer sluiten! Onder het luik bij de handdoekverwarmer staat een dompelpomp met slang. Deze gebruiken met de afvoerslang naar buiten. Voor het laatste laagje water dat ook niet wordt weggepompt door de dompelpomp een emmer en dweil gebruiken.

Het Jacuzzi bedieningspaneel: