Chalet Le Bleuet

Chalet Le Bleuet ligt in Vallandry, in de Franse Alpen op een hoogte van 1.600 meter.

Het skigebied van Vallandry maakt onderdeel uit van het gebied ‘Paradiski’ met de vele skipistes van Les Arcs 1600, 1800, 1950 en 2000, en is via de kabelbaan de Vanoise Express verbonden met het gebied van La Plagne.

’s Winters zijn de pistes open van half december tot half april. In de zomerperiode zijn de maanden juli en augustus de maanden met volop activiteiten.

s Zomers is het gebied zeer in trek door de vele mogelijkheden zoals wandelen in het nationale park van de Vanoise, paardrijden, wild water raften op de Isère en nog vele andere activiteiten.

Op de begane grond heeft het chalet een ruime zitkamer met open haard, een eetgedeelte met een uitschuifbare tafel met ruimte voor 8 personen, een open keuken en, in de gang, een garderobe, een toilet en een badkamer met ligbad. Vanuit de zitkamer is er toegang naar een ruim terras op het zuiden.

Op de eerste verdieping heeft het chalet 4 slaapkamers waarvan 3 met dubbele bedden en één met een stapelbed. De dubbele bedden zijn ook los van elkaar te gebruiken. Op de eerste verdieping bevindt zich een badkamer met douche en toilet.

In het souterrain is ook nog een badkamer met douche en toilet. In deze ruimte staan de was- en droogmachine. Deze badkamer geeft ook toegang tot een bergruimte waar onze voorraden, ski’s, en skischoenen staan. Hier staan ook de twee boilers voor de warmwatervoorziening en twee opbergkasten voor het linnengoed. Onder de opbergplanken voor de schoenen bevindt zich de hoofdkraan voor de watertoevoer. Rechts van deze opbergplanken nog een elektrapaneel met stoppen voor de elektra aansluitingen in het souterrain, tijdschakelaars etc. Het souterrain geeft ook toegang tot onze slaapkamer en een jacuzzi. Deze slaapkamer houden wij privé en is afgesloten. De jacuzzi gebruiken wij in principe uitsluitend zomers (zie het aparte menu item voor gebruik van de jacuzzi). Het souterrain heeft ook een ruime zitruimte waar ook getafeltennist kan worden.

De garagebox bevindt zich schuin tegenover het chalet in het appartementengebouw ‘Les Epilobes’. Onze box is nummer 15, links in de hoek. De naam van ons chalet staat op de garagedeur. De sleutels van de buiten garagedeur en onze box hangen in het hoekkastje in de zitkamer.