Handige Links en informatie

In Vallandry is een ‘Sherpa’ voor de dagelijkse boodschappen, een bakker, en nog enkele winkels voor levensmiddelen, maar voor het groot inslaan van boodschappen raden wij aan om naar de ‘SuperU’ in Bourg St Maurice te gaan of naar ‘LeClerc’ in Aime.

Op de site  ‘van  Vallandry staat informatie over skihuur, skipassen, skiliften, de skischool, de garderie   etc. Ook zijn er verschillende beelden van webcams in het skigebied te zien. Zie hier voor de prijs van de skilift.

In Peisey is een dokter en, in hetzelfde gebouw, ook een apotheek. Vanuit ons chalet is dat ongeveer 15 minuten lopen, maar er rijdt ook een gratis ‘navette’. Dit busje stopt 50 meter van ons chalet, maar de chauffeur stopt desgevraagd ook bij een vriendelijk opgestoken hand. 

 

in de zomerperiode zijn er de volgende activiteiten: 

  • raften op de Isère : tel: 0479079721     https://evolution2-pv.com/
  • tennissen in Landry
  • paardrijden bij het begin van het  ‘Parc Nationale de Vanoise’ (Peisey Nancroix) tel: 0479079266
  • parapente,  tel 0618403151